50-plussers bereiken met jouw merk? Dat doe je zo!

Vijftigplussers – het lijkt een lastige doelgroep. Toch is hen bereiken hélemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Bij MCLS kénnen we de kneepjes van het vak. Daarom delen we onze tips en tricks graag met jou! Zo bereik jij hen binnenkort ook!

First things first: waarom wil ook jij met je bedrijf  50-plussers bereiken? 

We vliegen maar meteen met de deur in huis: vijftigplussers zijn een interessante doelgroep. Waarom? Simpel gesteld - omdat het een over het algemeen gesettelde doelgroep is, die welvarend genoeg is om genoeg geld te kunnen uitgeven aan jouw product, dienst of service.

We breiden even uit. Binnen branches, zoals zeg maar de ecommerce, gezondheid, toerisme maar ook goede doelen zien we de laatste jaren een verschuiving in bestedingen - en met name in de hoeveelheid aan bestedingen - bij vijftigplussers. Die groep geeft namelijk méér uit aan producten, services en diensten die hun levenskwaliteit en gezondheid ten goede komen.  Een interessante mogelijkheid om op in te spelen, denken we zo.

Neem daarbij de vergrijzing van de bevolking in het algemeen - het aantal aan vijftigplussers wordt alsmaar ouder - en het feit dat vijftigplussers dus talrijker aanwezig zijn. Het spreekt dan ook boekdelen dat dit wel eens interessante kansen zou kunnen inhouden voor jou!

Vijftigplussers bereiken: de 4 basics om rekening mee te houden 

Oké, je weet nu dat ook jij vijftigplussers wil gaan bereiken. Maar hóe ga je hen nu gericht bereiken? En waar hou je best rekening mee? Feit is en blijft dat vijftigplussers namelijk een grilliger publiek kunnen zijn. Geen nood! Deze 4 manieren helpen je alvast vooruit:

Privacy en veiligheid:
In tegenstelling tot bij generaties zoals bijvoorbeeld millennials of Gen Z’ers, zijn privacy en veiligheid voor vijftigplussers nog steeds érg belangrijk. Het is daarom belangrijk dat jouw kanalen er te vertrouwen uitzien (en dat uiteraard ook zijn). Plaats daarom bijvoorbeeld op je website veel getuigenissen van echte klanten, zet prominent keurmerken verspreid over je website, zorg voor geruststelling door een FAQ-vraag rond privacy erg vindbaar te plaatsen… 

Persoonlijke aanpak:
Veel vijftigplussers zijn een erg persoonlijke fysieke verkoopaanpak en klantenservice gewoon in bakstenen winkels. En waarom zou je dit online ook niet doortrekken? Door functies zoals een 24/7 chat of community management te integreren in jouw kanalen, speel je op de nood tot persoonlijke service in.

Ouderen zijn sneller angstig:
Als de corona-pandemie één ding duidelijk gemaakt heeft, is het wel dat ouderen sneller angst ondervinden. Angst voor nieuwe dingen, angst voor virussen en zelfs angst om de foute knop in te drukken en zo iets te ontregelen zijn prominent aanwezig. Door de vijftigplussers daarom, zoals in punt 1 reeds vermeld, gerust te stellen met bijvoorbeeld prominente boodschappen die overal aanwezig zijn op je kanalen – kom je al een heel eind ver.

Gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid: 
Dé sleutel tot succes bij ouderen is ongetwijfeld gebruiksvriendelijkheid. Maak alles wat je online, offline of tussenin onderneemt érg duidelijk en straightforward. Verkoop je bijvoorbeeld een product? Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke handleiding. En maak vooral duidelijk hoe jouw product, dienst of service het leven van jouw klant beter kan maken.  

Hoe kan MCLS jou hierin bijstaan?  

Bij MCLS  - uw partner voor het aantrekken van klanten, en voor data- en marketingservices allround - hebben we héél wat ervaring en expertise in het bereiken en binnenhalen van klanten die tot de groep vijftigplussers behoren. Daarom wéten we exact hoe we deze doelgroep moeten gaan bereiken - ook voor jouw bedrijf. We gaan met jou dan ook graag op zoek naar oplossingen op maat!

Alvast benieuwd naar hoe die er kunnen uitzien? 

Ontdek al onze diensten

Interesse? Neem nu contact met ons op!