Dit is waarom media inserts een goed idee zijn, en waarom ook jij ze kan gebruiken!

Herken je de volgende situatie? Je ontvangt je favoriete magazine of een pakketje binnen via de post. Daar zitten vaak bijlagen – ook wel inserts genoemd – bij of in verwerkt. Een folder met damesmode, een kortingsbon voor elektronica, een flyer van een magazine… Zo’n insert kan érg interessant zijn voor jouw merk. Je kan er namelijk héél gericht de juiste doelgroep mee bereiken! We leggen je er graag alles over uit.

Klinkt interessant? Neem contact op voor inserts op maat!

Wat zijn inserts of bijlagen bij magazines, drukwerk en pakketjes?

Een insert is een promotioneel soort drukwerk - denk aan een flyer, een verkoopscatalogus, een klein krantje… - dat als bijlage bij je post gestoken wordt. Heb jij bijvoorbeeld een maandelijks abonnement op een magazine? Of bestel je regelmatig iets online? Dan heb je vast en zeker al eens een dergelijke insert ontvangen.

Vaak is zo’n insert ook erg hard gelinkt aan de inhoud van jouw postpakket of magazine. Krijg je bijvoorbeeld een pakje thuis met de computerkabels of een ander gimmick die je besteld had? Dan zou het zomaar eens kunnen dat je in datzelfde pakket ook een folder krijgt met een herenmode- of wijnflyer.

Gedaan met misvattingen: inserts werken écht!

Over inserts bestaan heel wat misvattingen. Zo wordt vaak aangenomen dat inserts sneller in de vuilnisbak belanden dan dat ze echt werken. Echter is het tegenovergestelde waar: ze zijn net heel effectief voor wie gericht (potentiële) klanten probeert te bereiken!

Inserts kunnen overigens niet alleen gebruikt worden om jouw verkoop op te drijven - ze verhogen ook jouw merkbekendheid, zijn een kostenefficiënte manier van campagne voeren, want ze zijn feitelijk een indirecte mailing.

Kortom: redenen genoeg om het zelfs eens uit te proberen!

Daarom is het interessant voor jouw merk om een insert te hebben!

Offline marketing (mailings, huis-aan-huis folders, inserts,..) mag dan minder interessant lijken dan vroeger - dat is het niet. Promotioneel drukwerk is een interessante tool om in te zetten voor jouw bedrijf. Vooral voor bedrijven die graag top of mind willen zijn bij hun klanten, is visibiliteit key. Hoe meer jij dus in het straatbeeld verschijnt, hoe beter dat is voor jouw business.

Die redenering kan je doortrekken naar inserts. Ook dat is een krachtige tool, om in het hoofd van je potentiële klant te kruipen en daar te blijven zitten. En al zeker als je op een kostenefficiënte wijze de juiste doelgroep kan aanspreken!

Nog een belangrijk motief - en misschien zelfs nog de belangrijkste reden van allemaal - inserts kan je perfect meetbaar maken! Door bijvoorbeeld QR-code’s toe te voegen naar jouw website, bepaalde promotionele codes te drukken op de insert, speciale acties in te stellen via de insert… creëer jij een super eenvoudige tracking! En al zeker als je je databases perfect linkt aan je campagnes. Zo meet je on- en offline conversie tegelijkertijd!

Helemaal overtuigd? MCLS kan jou helpen met je insert campagne!

Krijg jij spontaan al nieuwe ideeën voor inserts? En kan je daarmee wel wat hulp gebruiken? Bij MCLS ben je alvast aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je inserts bij magazines en/of in de pakkettenvan thuiswinkel bedrijven bijgesloten worden!

Wanneer je inserts wil bijvoegen bij pakketten selecteert MCLS voor jou de bedrijven met een gelijkaardig klantenprofiel als dat van je klanten. Je flyer of mini-catalogus kan dan bijgesloten worden in pakketten van deze bedrijven. Zo bereik je  gericht de consumenten die je beoogt.

Voeg je ze liever bij andere media toe? Reken dan op de uitgebreide marktkennis van printmedia van MCLS  op de Belgische en Nederlandse markt. Wij helpen je graag de juiste media te selecteren, die aan jouw doelgroep beantwoordt!

Meer informatie nodig? Neem nu contact met ons op!