Een betrouwbare database: uw basis voor marketing op maat!

Dubbele gegevens, data die niet up-to-date zijn … Een vervuilde database kan een bron van frustratie zijn voor zowel jouw bedrijf als voor je klanten die te veel of net niet benaderd worden door jouw merk. Gelukkig kan je op MCLS rekenen voor het opschonen, ontdubbelen en updaten van je database!

Stappenplan voor een betrouwbare database

  1. Data-ontdubbeling: beginnen bij de basis
  2. Data-verrijking: aanvullen waar nodig
  3. Data-validatie: zijn de adressen van uw klanten up-to-date?
  4. Data-uniformiteit: cruciaal voor doeltreffend gebruik
  5. Data-analyse: ken uw klant nog beter!

Klinkt interessant? We staan je graag bij!

Waarom is datakwaliteit en ontdubbeling zo belangrijk?  

Goede data = de basis van goede marketing. Waarom? Ten eerste moet de data die u gebruikt kwaliteitsvol zijn zodat u er zélf makkelijk mee aan de slag kan. Uit vervuilde data – een veelgebruikte term om onzuivere data te beschrijven – kan u namelijk geen betrouwbare conclusies trekken over de resultaten van uw marketingcampagnes. 

Ten tweede kan het ongewild voor frustratie zorgen bij uw klanten. Stel bijvoorbeeld dat u sommige klanten dubbel benadert? Of wat met klanten die helaas overlijden? Dan kan uw benadering – hoe onbedoeld ook – zorgen voor extra leed. Fouten die u absoluut wil vermijden omdat ze bij uw merk een negatieve connotatie teweeg kunnen brengen. 

De wat en hoe achter een goede database

Oké – u weet nu hoe belangrijk een zuivere database is voor uw merk. Maar hoe gaat zo een optimalisatie in zijn werk? Bij MCLS doen we dat op verschillende manieren:  

1. Data-ontdubbeling: beginnen bij de basis 
Twee keer hetzelfde sturen naar uw klanten – het is een fout die u liever niet maakt. Daarom haalt MCLS dubbels uit uw database en/of gehuurde adressen. Irritatie vermeden! 

2. Data-verrijking: aanvullen waar nodig
U heeft reeds enkele klantgegevens in het bezit maar wil meer weten over de socio-demografische (leeftijd, plaats, gezinssituatie…)  gegevens of geocodes van uw klanten? MCLS verrijkt, waar mogelijk uw database met de nodige gegevens.

3. Data-validatie: zijn de adressen van uw klanten up-to-date?
Verhuizen – de normaalste zaak van de wereld – zo ook voor uw klanten. MCLS controleert de adressen in uw databank op juistheid en werkt bij waar nodig. Zo bent u zeker aan het juiste adres! 

4. Data-uniformiteit: cruciaal voor doeltreffend gebruik 
Een belangrijk criterium voor een goede  adressen is de manier waarop ze opgebouwd zijn. MCLS uniformiseert daarom graag uw bestanden. Zo kan u hier nog efficiënter gebruik van maken! 

5. Data-analyse: ken uw klant nog beter!
Welke voorkeuren heeft uw klant? Wat is uw klant zijn koopgedrag? Hoe meer informatie u heeft, hoe makkelijker het wordt om uw klant gericht aan te spreken – een aanpak die loont. Onze MCLS-experts gaan met allerhande analyse-tools aan de slag om uit uw database zo relevant mogelijke informatie te halen. 

6. Lookalike profielen: bereik gelijkaardige prospects
Uw database gebruiken om nieuwe klanten te vinden? MCLS zoekt voor u naar lookalike adressen/profielen. Dat zijn dan prospects die gelijkaardig kunnen zijn aan uw beste klanten.  

Uw database up–to–date houden? Eén adres: MCLS! 

Een opgeschoonde, goed beheerde database – u plukt er duidelijk de vruchten van. Herkent u zich in voorgaande situaties of wil u simpelweg uw eigen database zoveel mogelijk optimaliseren? We bekijken graag hoe we u daarin kunnen bijstaan. Zo kan u voortaan aan de slag goede data! 

Neem nu contact met ons op!