Online lead generation? Daarom is dat interessant voor jou!

Online lead generation – het is veel meer dan een fancy marketingterm. Voor jouw merk of organisatie kan het namelijk een érg krachtige tool zijn om het juiste doelgroep te bereiken, je database snel uit te breiden en nieuwe klanten te vinden!

Wat is online lead generation?

Een lead is iemand die, op de één of andere manier,  aangegeven heeft interesse te hebben voor jouw product of dienst. Via online lead generation kun je hem of haar hierna on- of offline opvolgen om zo één of meerdere verkopen te genereren. Dit kan via verschillende online marketingkanalen zoals mailings, Facebook, Instagram, Messenger, Native en Display. 

Voor bedrijven die op eender welke manier aan online marketing doen – denk aan webshops bijvoorbeeld – is online lead generation een krachtige sales tool. Wanneer je over een klant zijn contactgegevens beschikt kan je hem namelijk benaderen met marketing op maat.

Bij MCLS kunnen we je helpen om online lead generation op te zetten en succesvol te maken. We werken samen met jou aan de perfecte strategie , zodat ook jij succesvol zal zijn.

Waar kan je online lead generation voor gebruiken?

Maar waarom is dat nu zo nuttig voor jouw bedrijf? Hieronder alvast enkele redenen op een rijtje: 

  • Je bouwt er makkelijk een mailinglijst mee op van personen die je achteraf specifiek kan gaan benaderen met de juiste content en marketing manieren op maat. 
  • Ook een adressenbestand bouw je makkelijk op via online lead generation. Handig voor bedrijven die bijvoorbeeld regelmatig flyers e.d. versturen om hun product of dienst in de verf te zetten. 
  • Je kunt er ook volgers mee verzamelen voor op social media – zo ben je online veel sterker aanwezig. 
  • Werk je met donaties? Dan is het ook handig om je aandeel aan donateurs uit te breiden. 

Voorbeelden van online lead generation via MCLS

Co-sponsoring:

Erg efficiënt – via co-sponsoring kan je aan deelnemers van online verzamelpagina’s (zoals bijvoorbeeld enquêtes en prijzenfestivals) vragen om van jouw merk promoties en nieuws te ontvangen. Extra handig omdat de prospects erg actiegevoelig en meestal heel interesse gericht zijn en je dus waardevolle leads bekomt. 

Co-registration:

Nog een stapje verder is co-registration waarbij respondenten een ‘gesponsorde vraag’ gesteld wordt gebaseerd op interesse. Je verzamelt hier dus leads van mensen die duidelijk aangeven interesse te hebben in je product! 

Leads via Facebook, Instagram, Messenger, Native en Display:

Exclusieve hoogwaardige leads op een pay-per-lead basis. Advertenties en landingspagina’s worden speciaal op uw doelgroep gemaakt, waarna deze op diverse media worden ingezet. En dat voor een vaste prijs per lead die vooraf met u afgesproken wordt. 

Versturen mails via affilitate netwerken:

Je kan jouw mailings in een affiliate netwerk laten plaatsen, waarop prospects kunnen reageren. Zo kunnen ze direct producten bestellen of een sample- of brochure aanvraag doen. 

Zo kan MCLS jou helpen bij online lead generation

Bij elke vorm van leadgeneratie is het vooral belangrijk om snel en gericht te reageren op de leads die je erdoor verzamelt. Hoe je de leads zal opvolgen, is dus cruciaal voor het verdere verloop. MCLS staat jou ook bij deze stap graag bij met raad en daad!  

Helemaal overtuigd? Bij MCLS hebben we héél wat ervaring en expertise in het bereiken, binnenhalen en behouden van klanten. Daarom wéten we exact hoe we jouw klant online moeten aanspreken op de juiste manier. We gaan met jou dan ook graag op zoek naar oplossingen op maat! 

Neem nu contact met ons op!