Terug van nooit weggeweest – om deze redenen begin jij best vandaag nog met direct mailing!

Direct mailing (DM) dood? Integendeel – springlevend, zeker als je het juist doet! Een goede doelgroep, gerichte mailings, de juiste methoden, … Onze MCLS-experts leggen jou graag uit hoe je succesvol aan direct mail doet, en hoe we jou daarin kunnen bijstaan! 

Klinkt interessant? Neem contact op!

Wat is direct mailing (DM), en waarom heb je het nodig?

Een direct mailing is gerichte communicatie in de vorm van een brief, folder,  catalogus… waarmee je als bedrijf snel en gecontroleerd een selecte groep ontvangers benadert. Het doel van DM is vooral: het uitlokken van een reactie - een aankoop of bestelling, een donatie, een afspraak die gemaakt wordt…

Eigenlijk is een direct mailing vooral een uitnodiging om van een bepaald aanbod of een bepaald voordeel gebruik te maken. Het is - zoals de naam ook al doet vermoeden - één van de meest directe vormen van marketing die je als bedrijf naar potentiële klanten kan inzetten.

In welke sector jouw bedrijf zich ook bevindt en welke dienst of service je ook aan de man probeert te brengen, een direct mailing is een erg effectieve manier om klanten en prospects zo gericht mogelijk te benaderen. En zoals je ongetwijfeld wel weet, is een zo persoonlijk mogelijke benadering van je klanten oh zo belangrijk!

5 tips om van jouw DM-strategie een succes te maken

In welke sector jouw bedrijf zich ook bevindt en welke dienst of service je ook aan de man probeert te brengen, een direct mailing is een erg effectieve manier om klanten en prospects zo gericht mogelijk te benaderen. En zoals je ongetwijfeld wel weet, is een zo persoonlijk mogelijke benadering van je klanten oh zo belangrijk!

Bepaal je doelgroep héél nauwkeurig:

Zorg dat die selectief is, zodat je hen zo persoonlijk mogelijk kan aanspreken! Hoe nauwer je je doelgroep kan bepalen, hoe meer effect je communicatie zal hebben op je klanten of prospects. Stuur je bijvoorbeeld een kortingsbon voor kinderkleding op? Zorg dan dat dit niet bij een adres in de bus valt, waar senioren wonen - om maar een voorbeeld te geven.

Houd de timing onder controle:

Het moment waarop jij een direct mailing in de bus dropt kan cruciaal zijn voor het succes ervan. Zorg dus dat je altijd weet op welke dag(en) jij wilt dat mensen hem ontvangen, om zo de best mogelijke response te genereren. Kortingen voor kerst? Die drop je bijvoorbeeld best 4-6 weken van tevoren.

Wees overtuigend:

Wees klaar en duidelijk in je communicatie, en ga voor activerend taalgebruik. Zorg dat je product, dienst of service goed beschreven is en dat het doel van je communicatie duidelijk is.  Wanneer een product of nodige actie niet duidelijk beschreven is, zullen de ontvangers erg snel afhaken.

Maak het meetbaar:

Het heeft zo goed als geen zin om communicatie uit te sturen waarvan je achteraf niet kan meten hoe hij ontvangen is. Zorg dus voor promo codes, barcodes, acties… die je kan koppelen aan een meetbaar systeem waarmee je zo nauwkeurig mogelijk response kan opvolgen.

Hoe meer gepersonaliseerd, hoe beter!

Algemeen geweten in het marketing domein: hoe gerichter je je klant aanspreekt, hoe beter dat is! Personaliseer je communicatie dus zoveel mogelijk. Spreek je klant/prospect bijvoorbeeld minimaal aan met zijn/haar geslacht en achternaam zorg voor een persoonlijke schrijfstijl…

Zo helpt MCLS jou bij jouw DM’s!

Ben je ook overtuigd van de ‘power of the DM’? Of gebruik jij direct mailings al langer als marketingstrategie - maar wil het maar niet vlotten? MCLS staat je graag bij! We zorgen ervoor dat jij hjouw doelgroep vindt en kunt gaan mailen met de juiste adressen.

Overtuigd? Neem nu contact met ons op!